Wednesday, November 28, 2007

MANGA

Aku Segan nak cari kat google oleh itu aku letak alamat kat tempat ni untuk rujukan aku

http://www.onemanga.com/

Thursday, August 9, 2007

Window XP Cetak Rompak

Adakah anda pakai window XP lanun Cetak Rompak?


Kenapa Anda Memakai Window Cetak Rompak tersebut?





Munkin alasan anda Bill Gates Jual Terlampau Mahal CD Window XP tu. Atau Anda Menyokong Anti-Kegenasan Kerana Bill Gates Adalah Seorang Yahudi, Orang Israel?. Adakah Bill Gates Menyokong Kegenasan. Munkin Jawapan Tidak atau Ya. Tapi Fikir-fikir Bill Gates adalah seorang bijak kerana dia adalah salah seorang bangsa yang BIJAK.





Ahaa.. pedulikan laa apa orang nak kata tapi masa anda update WINDOW XP, Adakah pernah dapat masalah seperti dibawah?





Jangan risau. Kita kena mengucapkan terima kasih kepada pembuat patch untuk membuang benda seperti diatas.

Ok Memula anda perlu memulakan langkah seperti dibawah

1. Download Benda nie dulu Download (sila pilih)
2.Dan lepas tu copy dalam c:/windows/system32/ Selepas berjaya copy file LegitCheckControl.dll dalam c:/windows/system32
3. Pastu Buka web Mikesof untuk proses pengesahan (validasi). Jika naik seperti dibawah maka anda sudah berjadi menjadi salah seorang hackers tak bertuliah

Validation Complete!
Thank you for validating your copy of Microsoft Windows. Thank you for using the Windows Genuine Advantage program. You may now access resources for genuine Windows users.

Jika tak berjaya anda boleh rujuk di http://www.extro.biz/forum/viewtopic.php?t=3161 pasal aku pun sedut jer kat website situ


Arahan atau web ini tiada kaitan yang hidup atau mati. Jika terdapat persamaan diatas maka berlaku kebetulan sahaja.
Jika tak berjaya maka saya syorkan anda membeli CD Window Original. Maka tak dak la masalah seperti diatas. Bantu pi la org YAHUDI.

Tuesday, July 31, 2007

31 Ogos 2007

Detik 31 Ogos 1957...
MERDEKA!!! MERDEKA!!! MERDEKA!!!
Itu tanda negara kita merdeka

MERDEKA!!! MERDEKA!!! MERDEKA!!!
Bangsa ku merdeka dengan anak muda derhaka kepada ibubapa

MERDEKA!!! MERDEKA!!! MERDEKA!!!
Bangsa ku merdeka dengan anak muda yang keruntuhan akhlak

MERDEKA!!! MERDEKA!!! MERDEKA!!!
Bangsa ku merdeka dengan anak muda pembuangan anak

MERDEKA!!! MERDEKA!!! MERDEKA!!!
Bangsa ku merdeka dengan anak muda menjadi bangsat negara

MERDEKA!!! MERDEKA!!! MERDEKA!!!
Bangsa ku merdeka dengan anak muda lalai dengan suruan agama

MERDEKA!!! MERDEKA!!! MERDEKA!!!
Bangsa ku merdeka dengan anak muda dijual oleh bangsa lain

MERDEKA!!! MERDEKA!!! MERDEKA!!!
Bangsa ku merdeka dengan anak muda hidup babi buta

MERDEKA!!! MERDEKA!!! MERDEKA!!!
Bangsa ku bodoh kerana kebodohan mereka

MERDEKA!!! MERDEKA!!! MERDEKA!!!
itulah suruhan keramat yang dialunkan oleh nenek moyang ku utk tanah airku

Dimana Semangat Tanah Melayu
Dimana "Tidak akan hilang melayu di dunia"
Dimana Melayu yang berbangsa Melayu
Dimana dan dimana

Adakah Silap Hang Tuah Menyebutnya?
Adakah Silap Portugis Melanda Tanah Melayu
Adakah Silap Francis Light Tersilap Membuat Surat Perjanjian Di Pulau Pinang?
Adakah Silap Jepun Menyerang?
Adakah Silap Orang Dahulu Merdekakan Tanah air?

MERDEKA!!! MERDEKA!!! MERDEKA
perkataan itu menjadi satu perkataan bodoh utk bangsa kita
MERDEKA!!! MERDEKA!!! MERDEKA
MERDEKA!!! MERDEKA!!! MERDEKA
MERDEKA!!! MERDEKA!!! MERDEKA
Oh Tanah Airku Dijajah

Thursday, July 26, 2007

nak buat internet radio

1. Apa2 pun cuba Icecast untuk server:http://www.icecast.org/

2.Winamp untuk client:http://winamp.com/

3.Winamp ada oddcast plugin kompatible dengan icecast:http://www.oddsock.org/tools/oddcastv2_wa2

Wednesday, July 25, 2007

Mangau Oh Mangau (Dalam Keadaan Sengau)


Interview ini tiada kaitan yang hidup atau sedang sakit tenat atau dah mati dah lama atau baru mati. Jika terdapat persamaan hanya satu kebetulan sahaja.






Wartawan TV Siam: Apa Pendapat Anda Mengenai Isu Kenaikan Harga?


Perkerja Swasta: Saya Tak Puas Ati betul la kat Orang Gomen Ni.. Pasal Depa Naik Gaji habis naik harga.




Wartawan TV Siam: Apa Pendapat Anda Mengenai Isu Kenaikan Harga?


Penjawat Jawatan Kerajaan: Ini Punya pasal peruncit laaa... dah tau kami naik gaji.. mereka nak kaut untung lebih.




Wartawan TV Siam: Apa Pendapat Anda Mengenai Isu Kenaikan Harga?


Peruncit: Nak Buat Macamana. Pemborong Naik Harga, terpaksa laa kami naik harga jugak. Kami nie dah laa untung kecik. modal kecik.... Nak beli barang banyak kat pemborong bebanyak pon tak mampu pasal mereka naik harga.




Wartawan TV Siam: Apa Pendapat Anda Mengenai Isu Kenaikan Harga?


Pemborong: aiya.... minyak naik ini tahun aaa banyak beban ooOo itu minyak sama lori aahh mau talu air ka?? Lu gi tanya sama itu kelajaan aaa pasal apa naik alga(harga).. itu negala lain ahh sudah tulun alga minyak.




Wartawan TV Siam: Apa Pendapat Anda Mengenai Isu Kenaikan Harga?


Kerajaan: Harga minyak dinegara ini masih ditahap paling rendah berbanding negara-negara lain




Wartawan TV Siam: Apa Pendapat Anda Mengenai Isu Kenaikan Harga?


Negara lain: Kill...kill...killl muslim.... you no???




Thursday, July 19, 2007

TV Setelit Online

Pernah tengok TB Setelit? Disini saya mempromosi pekej streamyx hanya perlu bayar berapa sen anda boleh melihat TB seluruh dunia. Tak perlu langgan astro yang dah naik harga tu boleh tengok bila-bila sahaja kecuali ada interner dirumah anda. Anda akan diberi extra pakej iaitu

http://mediahopper.com/ pi laa tengok sendiri




Cebisan Cerita

Cerita 1

Kemaafan dan terima kasihIni adalah sebuah kisah tentang dua orang sahabat karib yang sedang berjalan melintasi gurun pasir. Di tengah perjalanan, mereka bertengkar, dan salah seorang menampar temannya. Orang yang kena tampar, berasa sakit hati, tapi tanpa berkata apa-apa pun, dia menulis di atas pasir : HARI INI, SAHABAT TERBAIKKU MENAMPAR PIPIKU.Mereka terus berjalan, sampai menemui sebuah oasis, di mana mereka membuat keputusan untuk mandi. Orang yang pipinya kena tampar dan terluka hatinya, cuba berenang namun nyaris tenggelam dan lemas, tetapi berjaya diselamatkan oleh sahabatnya. Ketika dia mulai sedar dari lemas dan rasa takut sudah hilang, dia menulis di atas sebuah batu : HARI INI, SAHABAT TERBAIKKU MENYELAMATKAN NYAWAKU.Orang yang menolong dan menampar sahabatnya, bertanya, "Kenapa setelah saya melukai hatimu, kamu menulisnya di atas pasir, dan sekarang kamu menulis di batu ?"Temannya sambil tersenyum menjawab, "Ketika seorang sahabat melukai kita, kita harus menulisnya di atas pasir agar angin maaf datang menghembus dan menghapus tulisan tersebut. Dan bila sesuatu yang luar biasa terjadi, kita harus memahatnya di atas batu hati kita, agar tidak hilang ditiup angin."

----------------------------------------------------------

Cerita 2

ada seorang pemuda yang sangat pemarah. Dia tidak dapat mengawal kemarahannya walaupun ianya hanya satu masalah kecil sahaja.Pada suatu hari, bapanya telah menghadiahkannya dengan seguni paku. "Untuk apakah paku-paku ini ayah?" tanya pemuda tersebut."Setiap kali kamu marah, kamu pakulah tembok batu di hadapan rumah kita ini, bagi melepaskan kemarahan mu" jawab ayahnya. Pada hari yang pertama sahaja, pemuda itu telah memaku sebanyak 37 batang paku pada tembok batu tersebut.Selepas beberapa minggu, setelah dia dapat mengurangkan kemarahannya, jumlah paku yang digunakan juga berkurangan.Dia mendapati, adalah lebih mudah mengawal kemarahannya dari memukul paku menembusi tembok batu tersebut. Akhirnya tibalah pada suatu hari, dimana pemuda tersebut tidak marah, walau sekali pun.Dia pun memberitahu ayahnya mengenai perkara tersebut dengan gembira. Bapanya mengucapkan tahniah dan menyuruh dia mencabut kembali paku itu satu persatu, pada setiap hari yang ia lalui tanpa kemarahan.Hari berganti hari, dan akhirnya dia berjaya mencabut kesemua paku-paku tersebut. Pemuda tersebut lantas memberitahu perkara tersebut kepada bapanya dengan bangganya.Bapanya lantas memimpin tangannya ke tembok tersebut dan berkata "Kau telah melakukannya dengan baik, anakku, tetapi lihatlah kesan lubang-lubang di tembok batu tersebut, tembok itu tidak akan kelihatan sama lagi seperti sebelumnya. Bila kau menyatakan sesuatu atau melakukan sesuatu ketika marah, ianya akan meninggalkan kesan parut dan luka, sama seperti ini. Kau boleh menikam seseorang dengan pisau dan membunuhnya. Tetapi ingatlah, tak kesah berapa kali kau memohon maaf dan menyesal atas perbuatam mu, namun lukanya masih tetap ada. Luka di hati adalah lebih pedih dari luka fizikal.Sahabat adalah permata yang sukar dicari. Mereka membuatkan kamu ketawa dan menggalakan mu ke arah kejayaan. Sahabat juga adalah seorang pendengar, berkongsi suka dan duka dan sentiasa membuka hatinya kepada kita.

---------------------------------------------------------------

Cerita 3

Kisah "Kasih Sayang", "Kejayaan" dan "Kekayaan".Seorang wanita sedang keluar dari rumahnya apabila dia terlihat tiga org lelaki tua berjanggut panjang danberwarna putih sedang duduk dihalaman rumahnya.. Dia tidak kenal akan mereka. Wanita itu bertanya ,"Saya tidak fikir saya mengenali anda semua,tetapi saya pasti awak semua mesti sedang lapar. Silalah masuk ke rumah saya dan makan sesuatu.""Adakah suami awak ada dirumah?", mereka bertanya. "Tidak", wanita itu berkata." Suami saya telah keluar.""Jadi, kami tidak akan masuk", mereka menjawab. Sewaktu suaminya pulang ke rumah pada petang itu,wanita itu pun memberitahunya kejadian tersebut."Pergi beritahu mereka bahawa saya telah balik dan menjemput mereka masuk ke dalam sekarang!Wanita itu keluar dan menjemput ketiga- tiga lelaki tua itu masuk ke dalam."Kami tidak akan masuk ke dalam rumah bersama-sama" mereka menjawab "Mengapa begitu?" wanita itu ingin tahu.Salah seorang dari lelaki tua itu pun menerangkan: "Namanya ialah Kekayaan," Dia berkat sambil menunjuk kearah kawan yang seorang lagi," Dia adalah Kejayaan, dan saya adalah Kasih Sayang."Dia menyambung lagi," Sekarang masuklah semula ke dalam rumah dan berbincanglah dengan suami awak,siapakah di antara kami bertiga yang kamu ingin jemput ke dalam rumah. "Wanita itu pun masuk semula ke dalam dan memberitahu suaminya perkara tersebut. Suaminya berasa sungguh gembira."Bagusnya!!" dia berkata."Kalau macam tu jemputlah Kekayaan masuk. Biar dia masuk dan mengisi rumah kita dengan Kekayaan!"Isterinya tidak bersetuju."Abang, kenapa pula kita tidak menjemput Kejayaan?"Kebetulan , menantu perempuan mereka jugasedang mendengar perbualan itu dari satu sudut rumah yang lain. Dia lalu menyampuk dan memberikanpandangannya:"Bukankah lebih baik sekiranya kita menjemput Kasih Sayang? Rumah kita ini pasti akan diselubungi denganKasih Sayang!" "Biarlah kita mengikut nasihat menatu kita tu," kata suami itu kepada isterinya."Keluar dan jemputlah Kasih Sayang sebagai tetamu kita."Wanita itu pun keluar dan bertanya kepada tiga lelaki tua, "Yang mana satu diantara kamu adalah KasihSayang? Silalah masuk dan tetamu kami."Kasih Sayang bangun dan mula berjalan ke arah rumah. Kedua-dua lelaki yang lain juga bangun dan megikutinya. Terperanjat, wanita itu pun bertanya kepada Kekayaan dan Kejayaan:"Saya cuma menjemput Kasih Sayang, mengapa kamu juga ikut sekali?"Mereka semua menjawab:"Jika awak menjemput samada Kekayaan atau Kejayaan yang lain akan tunggu diluar, tetapi oleh kerana awak telah menjemput Kasih Sayang, kemana-mana sahaja dia pergi, kami akan pergi bersamanya.Dimana ada Kasih Sayang, disitu juga ada Kekayaan dan Kejayaan!"

Wednesday, July 11, 2007

Tukar ICON TAB Browse

Jalan-jalan di Google.com aku terjumpa satu yang menarik... cara-cara nak tukar gambar kat Tab Browse kat addreas http://www.yourdomain.com

Use this online tool to easily create a favicon (favorites icon) for your site. A favicon is a small, 16x16 image that is shown inside the browser's location bar and bookmark menu when your site is called up. It is a good way to brand your site and increase it's prominence in your visitor's bookmark menu.

Boleh Kunjungi Website Ini http://tools.dynamicdrive.com/favicon/

Monday, July 2, 2007

Sejarah Hari Ini

Hari Ini Tersetupnya Blog Percuma aku walaupun aku ada webhosting sendiri yang berbayar.. Fikir-fikir kenapa aku ingin blog percuma? mungkin kerana kalau berbayar nanti tarikh tamat perkhidmatan hosting... nanti hosting aku tu kena block... tak pasal-pasal nak kena bayar plk. Ok laa nanti aku sambung merapu yang tahap ketapiran lapar laksa kedah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Besday Aku

Labels

Tugasan PJJ (2) UUM (2) Word Excel (2) asrama (2) joomla (2) Aksi (1) Aplikasi Komputer (1) Asas Pentabiran (1) Azfar (1) Bab 1 (1) Bab 2 dan bab 3 (1) Backup Kesemua Driver (1) Bagaimana (1) Bahasa Melayu (1) Bermain (1) Bintang (1) Bisu (1) Blog (1) Cinta Muka Buku (1) Dasar Pandang Ke Timur (1) Dasar Timur (1) Direktori (1) Ekonomi (1) English (1) Filem (1) GMGA1013 (1) Games (1) Google Search (1) Identiti (1) JPJ (1) Jadual Waktu April 2011 (1) Jepun (1) Kesatria Poyos (1) Ku Jumpa (1) Lagak (1) Lagu (1) Maddi Jane Price (1) Mari Ketawa (1) Membina (1) Menyanyi (1) Mizz Nina (1) Modul PJJ SEM 1 (1) Nat kebun getah (1) Ngeri (1) Nota (1) Orang (1) PDRM (1) PLK (1) Pedagogi (1) Pendidikan awal kanak-kanak (1) Pengenalan Website (1) Pengurusan (1) Power Point To Pdf (1) Poyos (1) Rujukan IT (1) SADN1013 (1) SBLM1053 (1) Sumber (1) Syurgamu Ramadhan (1) Tingkatkan (1) VRS011 (1) Web IT (1) WinXP (1) Window XP Cetak Rompak (1) Zawir Boleh Menirap pada 20-7-2010 (1) alat lipat baju (1) andartu (1) andartu terlampau (1) asiggmen (1) baju lipat (1) barat (1) berkerja (1) berzina (1) cara lipat (1) cmd (1) command (1) converter offices 2007 for offices 2003 (1) desktop loding slow (1) dimanakah anda (1) e107 (1) empaya poyo (1) espistemologi (1) fitrah (1) gambar (1) gambar 2 (1) google (1) google bot (1) hardisk (1) hit google (1) info zakat (1) internet (1) jauh zina (1) kelajuan (1) kerja (1) kompaun (1) lawatan ke perak (1) lipat baju (1) localhost (1) membeli-belah (1) mycyberhost.biz (1) najwa latif (1) numar pan'la unu (1) orang cina (1) palgiat (1) panjar (1) pantau (1) pasar sehari (1) password (1) pawagam (1) penaklukan (1) penarafan (1) perkonsian ilmu (1) pic 2 (1) pidgin (1) renungan (1) root (1) run (1) saman (1) sejarah (1) sem 4 (1) server laju (1) shoping (1) sistem maklumat asrama (1) sma (1) tak tau tulis apa (1) tanah melayu (1) telnet (1) terjemah (1) terlampau (1) translate (1) wang runcit (1) web PJJ UUM (1) xampp (1) zakat (1) zina (1)